Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж с общ награден фонд 2 750 000 евро.

Швейцарецът, който е поставен под номер 3 в основната схема, постигна чиста победа над представителя на домакините Ришар Гаске с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/4.

Федерер започна двубоя на много високо ниво и буквално прегази своя съперник в първата част, като само за 25 минути игра Мастрото стигна до крайното 6/2.

В началото на втората част световният номер 4 реализира нов пробив и нещата отиваха към разгром, когато необяснимо защо Федерер свали темпото и позволи на Гаске да заличи изоставането си и да поведе с 3/2.

Все пак до усложнения не се стигна и оттук до края на мача швейцарецът отново пое изцяло контрола върху случващото се на корта като даде само един от оставащите 5 гейма на Ришар Гаске.

Така в опит да си осигури място на полуфиналите Роджър Федерер ще се изправи срещу аржентинеца Хуан Монако, който по-рано днес се възползва от контузията на Марди Фиш и намери място между най-добрите осем в турнира.

Статистиката от двубоя:

Федерер

Гаске

75

1-ви сервис %

60

3

Асове

2

1

Двойни грешки

3

 4/6

Възможности за пробив

 1/3

 61/99

Общо спечелени точки

 38/99

 

Времетраене: 1.06 ч.