Холандската звезда на Интер Уесли Снайдер, който в момента е на лагер с "лалетата" преди контролите им с Швейцария и Германия, заяви, че неуспехите на "нерадзурите" в последно време се дължат и на късата резервна скамейка на тима.

Интер се намира на 17-тото място във временното класиране на Серия А, с равен брой точки – 8 – с 18-тия Лече, но с мач по-малко.

"Разликата в класите между резервния и първия състав е прекалено голяма, това е проблемът при нас. Освен това ние сме отборът с най-високата средна възраст, играл някога в Шампионската лига", каза Снайдер, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Въпреки наблюденията на Снайдер върху възрастта на италианските вицешампиони, те се представят доста по-добре в най-престижния европейски клубен турнир отколкото в първенство на Ботуша.

След три поредни победи в група "Б" на Шампионската лига Интер е лидер в групата си и почти сигурен участник във фазата на директните елиминации.

"Сигурен съм, че когато още няколко от съотборниците ми се завърнат, формата ни ще се подобри. Чувствам се обнадежден", завърши Снайдер.