Холандецът Мартин Йол класира през пролетта на 2009 година Хамбургер на полуфинали за Купата на УЕФА и в турнира за Купата на Германия, тимът стигна и до евротурнирите за следващия сезон.

Но през глава Йол, който днес е треньор на Фулъм в Англия, напусна Хамбург, за да поеме ръководството на Аякс.

„Днес съжалявам, че не останах в Хамбургер. Наистина е жалко. Но нищо не може да се върне, това е минало”, каза треньорът в интервю за вестник Билд.

„Следя редовно отбора, направиха лош старт на сезона. Най-съжалявам заради страхотните и верни фенове на отбора. Но Хамбургер никога няма да изпадне, убеден съм”.

Мартин Йол не пропусна да похвали новия треньор на Хамбургер Торстен Финк, както и директора Франк Арнесен.

„Запознах се с Финк при мача за Купата на Германия с Инголщад. Той има голямо бъдеще в треньорството. А Арнесен ме доведе за треньор на Тотнъм. Той е човек с фантастичен характер”, завърши холандският треньор.

Той бе осбоводен от Тотнъм през 2007, след Хамбургер Фулъм го поиска от Аякс, но клубът не го освободи. През декември 2010 година той напусна поста си в Амстердам и това лято англичаните го наеха.

Днес стана ясно, че пари за зимна селекция в намиращия се в недобро финансово положение Хамбургер няма.

"Положението, което заварихме, не е цветущо. Ако е крайно необходимо и всички преценим, може да вземем най-много един футболист", каза новият бос на клуба Карл-Едгар Ярхо пред Кикер.