Утре Германия ще гостува в Киев на Украйна. Приятелският мач с единия домакин на Евро 2012 е замислен от германския щаб като опознавателна мисия.

Треньорът Йоахим Льов искаше да играе с нова схема 4-4-2 с Миро Клозе и Марио Гомес като нападателно дуо. Това обаче няма да стане, защото Клозе е контузен.

„Важно е да можем да играем във всички схеми. Но ако искаме да го направим с двама нападатели, трябва да ни се даде време да се сработим. Не може да стане от днес за утре. По принцип обаче и двамата можем да играем в такава схема”, коментира Клозе в разговор със списание Шпортбилд.

Той е често контузен напоследък точно за мачовете на Германия. Иначе вкарва доста голове за новия си клуб Лацио. Клозе, който има 62 попадения с националната фланелка, гони рекорда на Герд Мюлер от 68 гола.

„Съвсем ясно е: това е най-добрият национален отбор, откакто аз съм в тима. Трябва да вземем самочувствието и настроението си отсега на турнира догодина.”

„Конкуренцията е огромна, това отличава големите тимове. Отдавна темата не е вече само Клозе или Говес, ами така е на всички постове. С толкова качество в отбора ще излъжа, ако кажа, че не гоним титлата”, продължи Клозе.

Нападателят изрази съжаление, че се е наложило да напусне Байерн.

„С удоволствие бих искал да работя с треньор като Юп Хайнкес. За съжаление това не ми бе позволено. Веднъж той ни тренира през 2009 за няколко седмици и това събуди желание и за по-дългосрочна работа”, съжалява Клозе.