Последният за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” – този в Париж с общ награден фонд 2 750 000 евро, набира скорост, като днес предстоят да се изиграят всички срещи от осминафиналната фаза на надпреварата.

Първи на централния корт ще излязат двамата съименници – Анди Мъри и Анди Родик, които ще застанат един срещу друг за 11-ти път в официален двубой, а балансът до момента е 7:3 победи в полза на британеца, който води и с 5:2 в сблъсъците им на хард.

Веднага след това зрителите в зала “Берси” ще станат свидетели на “Битката за Сърбия”, която този път ще се води между Новак Джокович и Виктор Троицки.

Световният номер едно разсея съмненията, относно контузията в рамото с убедителна победа над Иван Додиг, но дали днес ще успее толкова лесно да отстрани своя сънародник – ще разберем по-късно.

Третият мач от дневната сесия е между любимецът на домакините Жо-Вилфред Цонга и Андреас Сепи. Тук французинът е абсолютен фаворит и всеки друг резултат освен чиста победа за него би било изненада.

За вечерната сесия са предвидени два двубоя. Първият от тях несъмнено е “черешката на тортата”, тъй като в спор за място на четвъртфиналите един слещу друг ще застанат Роджър Федерер и Ришар Гаске.

На теория Маестрото би трябвало с лекота да преодолее французина, но пред родна публика Гаске не веднъж е показвал, че може да обърка доста сметки.

Последната среща на централния корт е между Джон Иснър и Фелисиано Лопес, като тук със сигурност ще станем свидетели на много асове, ако американецът е във форма.

Ето и програмата на двубоите за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт   Корт № 1
11.30 ч. Анди Мъри 12.00 ч. Томаш Бердих
  Анди Родик   Янко Типсаревич
следва Новак Джокович следва Давид Ферер
  Виктор Троицки   Ал. Дългополов
следва Андреас Сепи     
  Жо-Вилфред Цонга    
не преди Марди Фиш    
17.00 ч. Хуан Монако    
не преди Роджър Федерер    
20.30 ч. Ришар Гаске    
не преди Фелисиано Лопес
21.30 ч. Джон Иснър