Поставеният под номер 3 в основната схема Роджър Федерер започна с очаквана победа кампанията си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж с общ награден фонд 2 750 000 евро.

Маестрото, който е полуфиналист в надпреварата от миналата година, демонстрира, че се намира в отлична спортна форма и само за 56 минути игра стигна до успеха срещу французина Адриан Манарино – 6/2, 6/3.

В първата част швейцарецът изнесе една безплатна лекция на своя опонент, като му даде едва три точки в собствените си подавания, а от своя страна реализира два пробива, които му бяха повече от достатъчни за крайното 6/2.

Във втория сет Федерер прояви известна куртоазия и понамали темпото, но въпреки това не изпусна контрола върху събитията на корта нито за миг и напълно заслужено и очаквано стигна по успеха, който в третия кръг ще го изправи срещу друг французин – Ришар Гаске.

Междувременно един от претендентите за място в Лондон – Николас Алмагро допусна неприятна загуба още във втория кръг и така на практика се лиши от възможността да попадне между осемте най-добри.

Статистиката от двубоя между Федерер и Манарино:

Федерер

Манарино

65

1-ви сервис %

51

4

Асове

1

0

Двойни грешки

3

 3/5

Възможности за пробив

 0/0

 54/83

Общо спечелени точки

 29/83

 

Времетраене: 0.56 ч.