Лидерът в световната ранглиста и водач в схемата Новак Джокович започна с победа участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж с общ награден фонд 2 750 000 евро.

През последните няколко дни сериозно се спекулираше около участието на сърбина във френската столица, тъй като само преди няколко дни той получи травма в рамото на турнира в Базел, но днес от показаното на корта в зала “Берси”, по всичко изглеждаше, че Ноле няма здравословни проблеми.

По силата на жребия Джокович трябваше да стартира кампанията си в Париж с мач срещу набиращия скорост през последната година Иван Додиг (Хър) и напълно в свой стил сърбинът стигна до победата с 6/4, 6/3.

Мачът не може да се каже, че бе от най-високо ниво, дори напротив, Ноле бе пестелив в изявите си и игра толкова, колкото му бе необходимо за крайната победа.

Така в опит да се класира на четвъртфиналите Новак Джокович ще се изправи срещу сънародника си Виктор Троицки, като тук, струва ми се, че приятелите на залозите могат да потърсят “изненадата”, с оглед на това, че световният номер едно вече си осигури премията от 1.6 млн. долара, полагаща му се за участията в серията “Мастърс 1000” и може изцяло да съсредоточи вниманието си към болното рамо и заключителния турнир в Лондон.

Статистиката от днешния двубой:

Джокович

Додиг

55

1-ви сервис %

49

3

Асове

6

2

Двойни грешки

4

 2/5

Възможности за пробив

 0/0

 66/114

Общо спечелени точки

 48/114

Времетраене: 1.32 ч.