Днешната състезателна програма на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж ще ни предложи и първите двубои на тримата супер фаворити за трофея – Новак Джокович, Анди Мъри и Роджър Федерер.

Вчера изтече информация в световната преса, че световният номер 1 и водач в схемата Новак Джокович е изправен пред сериозна дилема – да загуби ли 1 600 000 долара, ако откаже участието си във френската столица, или да рискува здравето си, като все пак играе в надпреварата.

По регламент, ако лидерите в световната ранглиста участват във всички турнири от престижната серия (Мастърс 1000), то те получават сериозни бонуси, като имат право да не играят само на един турнир от календара.

Ноле вече пропусна азиатското турне и не взе участие на Мастърса в Шанхай, което означава, че ако не играе и в Париж, то той автоматично губи премията от милион и шестстотин хиляди долара.

Засега официалната информация е, че въпреки травмата в рамото Джокович ще играе в Париж и днес ще излезе за първия си двубой срещу Иван Додиг, но до колко ще бъде боеспособен ще разберем по-късно.

Далеч по-безоблачен се очертава да бъде деня за останалите двама претенденти – Анди Мъри и Роджър Федерер. Британецът ще трябва да се противопостави на Жерами Шарди, а Маестрото ще стартира кампанията си с мач срещу Адриан Манарино.

Ето и програмата на двубоите за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт   Корт № 1
11.30 ч. Давид Ферер 12.00 ч. Ал. Богомолов
  Никола Маю   Янко Типсаревич
следва Жерами Шарди следва Серхи Стаховски
  Анди Мъри   Виктор Троицки
следва Новак Джокович следва Филип Колшрайбер
  Иван Додиг   Ал. Дългополов
не преди Роджър Федерер следва Игор Куницин
17.00 ч. Андриан Манарино   Джон Иснър
не преди Гаел Монфис следва Николас Алмагро
20.30 ч. Фелисиано Лопес   Андреас Сепи