Фолксваген извади пари за желаната от треньора на Волфсбург Феликс Магат зимна селекция. В предстоящия трансферен период през януари той ще може да е активен на пазара.

„Трансферите са част от футбола. Дори и през зимата. Така че спекулациите могат да започнат”, доволен е Магат пред вестник Волфсбургер Нахрихтен.

Щедростта на клуба наистина е голяма. През лятото беше направена чисто нова селекция, по вкуса на треньора. Цели 12 нови играчи бяха доведени от него.

Въпреки това представянето на отбора е катастрофално. Едва 13 място в Бундеслигата, срамно отпадане още в първия кръг от турнира за Купата на Германия.

В последния кръг Волфсбург претърпя разгром с 5:1 при гостуването на шампиона Борусия Дортмунд.

„Това е тежък удар, най-вече начинът, по който загубихме. Трябва да спрем да бъркаме така. Знаем в какво положение се намираме и това налага да гледаме и надолу какво става. Убеден съм обаче, че този сезон няма да имаме нищо общо с борбата срещу изпадането”, каза капитанът Кристиян Треш през клубния сайт.

През изминалия сезон англичанинът Стив Макларън замалко не докара скъпия отбор до изпадане. В средата на пролетта се появи Феликс Магат, който спаси отбора, с когото стана шампион през 2009 година.