Днешната състезателна програма на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж ще изключително богата на емоции за представителите на домакините.

Четири от петте мача, планувани на централния корт в зала “Берси”, са с участието на французи, но шоуто ще открият Фернандо Вердаско и Томаш Бердих.

Испанецът спечели вчера изключително трудно срещата си от първия кръг срещу хърватина Марин Чилич, като днес задачата му ще е още по-сложна срещу поставения под 5 в основната схема чех.

Веднага след това сили ще премерят Микаел Лодра и Фелисиано Лопес, а последният двубой от дневната сесия е между Жулиен Бенето и Анди Родик.

Американецът постигна две победи миналата седмица на турнира в Базел, преди да срещне товарния влак “ФедЕкспрес” на четвъртфиналите, но днес има отлични шансове да стартира успешно кампанията си на френска земя.

Във вечерната сесия на централния корт ще видим в действие Жо-Вилфред Цонга срещу Гийермо Гарсия-Лопес, както и Ришар Гаске срещу Кевин Андерсън.   Ето и програмата на двубоите за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт   Корт № 1
12.00 ч. Томаш Бердих 12.00 ч. Фабио Фонини
  Фернандо Вердаско   Иван Додиг
следва Микаел Лодра следва Кей Нишикори
  Фелисиано Лопес   Серхи Стаховски
следва Анди Родик следва Жерами Шарди
  Жулиен Бенето   Марсел Гренолерс
не преди Жо-Вилфред Цонга следва Станислас Вавринка
20.30 ч. Г. Гарсия-Лопес   Джон Иснър
следва Ришар Гаске следва Хуан Монако
  Кевин Андерсън   Доналд Янг