След колебливия старт Борусия Дортмунд преследва лидера Байерн. Двата отбора са на пет точки един от друг, а в лагера на шампионите вече стягат зимната селекция.

Клубът се договори с Енерги Котбус за 17-годишния полузащитник Леонардо Битенкърт.Младежкият германски национал ще струва 3,5 милиона евро и ще премине в Дортмунд през зимната пауза когато отвори трансферния прозорец.

Младият халф, към когото интерес имаха още от Леверкузен и Шалке, а е бил следен и от Байерн, ще подпише петгодишен договор. Така Енерги Котбус успява да пласира втори свои футболист на върха в Бундеслигата след като през лятото продаде нападателя Нилс Петерсен на Байерн Мюнхен.

В същото време японецът Шинджи Кагава още размотава Борусия Дортмунд и засега преговорите за продължаване на контракта му са спрени.

Клубът се опитва в момента да договори и още един млад талант. 22-годишният Филип Волшайд от Нюрнберг минава за един от най-добрите „покривачи” в Бундеслигата.

Цената му е около пет милиона евро, договорът му е чак до 2014 година. Високият 191 см защитник е пред трансфер при шампионите, които имат договорка с Байер Леверкузен да не наддават успоредно пред Нюрнберг.