Кьолн падна драматично от Вердер, но повече студ в душите на феновете на отбора навяха думите на звездата на тима. Лукас Подолски загатна, че може би ще напусне клуба.

„Ако дойде запитване, а такова със сигурност ще има, тогава трябва да се вземе решение. Включително и лично такова”, каза нападателят, цитиран от списание Шпортбилд.

Според английския вестник Дейли Мейл Арсенал са готови да платят 20 милиона лири или около 23 милиона евро. Офертата щяла да бъде даден скоро.

„Ще говоря и с Кьолн. Предстои да размисля, да говоря със семейството ми и след това да видим къде ще отведе пътя”.

Подолски има договор до лятото на 2013 с Кьолн. Той обаче има очевидно хладно отношение с шефовете и треньора Стеле Солбакен – Подолски ги поля със студен душ, че помни несправедливостите спрямо него.

„Винаги съм подчертавал, че не само при въпроса с капитанската лента, но и при други случаи усещах липса на подкрепа от отговорните хора в клуба. Това е моето мнение и сега”.

Подолски се върна в Кьолн през лятото на 2009 година след три сезона в Байерн Мюнхен. След като му взе лентата през това лято норвежкият треньор се скъса да го хвали, но очевидно Подолски помни.

От началото на сезона 26-годишният нападател вкара 9 гола в 11 мача в Бундеслигата. В националния отбор на Германия Подолски има вече изумителните за възрастта му 93 мача.