Бившата номер 1 Ана Иванович за втора поредна година триумфира на престижния “Турнир на шампионките” в Бали (Индонезия) с общ награден фонд 600 000 долара.

На финала днес чаровната сръбкиня надигра категорично с 2:0 сета испанката Анабел Медина Гаригес , в отделните части 6/3, 6/0 за малко повече от час игра.

Иванович изигра един перфектен двубой, в който доминираше изцяло още от началните минути и нито за миг не постави под съмнение превъзходството си.

В първата част сръбкинята реализира един пробив, който се оказа напълно достатъчен за крайното 6/3, а във втория сет дори не даде гейм на своята опонентка за безапелационното 6/0.

Интересен факт е, че за целия двубой Анабел Медина Гаригес дори не стигна до възможност за пробив в подаването на шампионката и напълно заслужено трябваше да се задоволи с второто място.

С успеха си в Индонезия Ана Иванович си осигури 210 000 долара от наградния фонд и успя да защити 375-те точки за световната ранглиста, а голямата надежда на всички приятели на тениса в България е догодина да я видим отново в действие в зала “Армеец”.

Статистиката от двубоя:

Иванович

Гаригес

66

1-ви сервис %

64

3

Асове

0

1

Двойни грешки

0

 4/9

Възможности за пробив

 0/0

 56/85

Общо спечелени точки

 29/85

 

Времетраене: 1.02 ч.