Хамбургер не можа да спечели и третия си мач в първенството, откакто Торстен Финк пое отбора. При гостуването на Байер Леверкузен отборът се върна в мача, след като изоставаше с два гола и завърши наравно за трети път поред – 2:2.

Байер, които паднаха през седмицата в Шампионската лига, започнаха силно мача. Още в петата минута Андре Шюрле вкара фантастичен гол от пряк свободен удар с удар от 30 метра.

Домакините продължиха да са по-активния отбор, изпълниха няколко статични положения около вратата на Хамбургер. В 20-ата минута удар на Михаел Балак бе избит, топката попадна в Шюрле, той центрира към Ларс Бендер, който покачи на 2:0.

Чак сега гостите живнаха, Янзен пропусна да намали, изскочил сам срещу вратаря Лено. В 34-ата минута Хайко Вестерман с глава върна едно попадение.

Последваха силни акции на Хамбургер и в последната минута топката бе пак в мрежата. Съдията обаче не призна гола на Янзен, но така и не стана съвсем ясно дали заради засада или нарушение.

Хамбургер обаче все пак изравни. В 57-ата минута Марсел Янзен навлезе отляво в наказателното поле и с мощен удар не даде шанс на вратаря – 2:2.

Сега дойде ред на Байер да натисне отново. Те имаха претенции за дузпа, после на два пъти Шюрле стреля от удобни позиции, но не успя да вкара гол. В последните минути двата тима си размениха мълниеносни атаки, гол обаче не падна и мачът завърши наравно.

„Започнахме добре, това са най-добрите ни 30 минути този сезон. При статичните положения обаче сме много дървени. В решителните моменти не стояхме както трябва на терена”, ядосваше се Михаел Балак след мача по телевизия Sky.

След този мач Хамбургер остава на мястото за бараж срещу изпадане с 10 точки, а Байер е седми с 18 точки.