Миналогодишната носителка на трофея Ана Иванович достигна до финала на “Турнира на шампионките” в Бали (Индонезия) с общ награден фонд 600 000 долара.

В първа полуфинална среща от надпреварата сръбкинята, която участва с “Уайлд кард”, успя да отстрани представителката на Русия Надя Петрова с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 7/5.

Така чаровната сръбкиня, която утре ще навърши 24 години, ще има чудесната възможност да си направи най-прекрасния подарък, печелейки за втора поредна година престижния трофей.

Иначе днешния сблъсък започна по най-добрия начин за Иванович, която взе инициативата още от първите минути, реализира и двете си възможности за пробив, а от своя страна не позволи на Петрова дори да достигне до шанс за връщане на някой от брейковете.

Във втория сет обаче картината на корта значително се измени и играта стана доста по-равностойна и оспорвана, но в последния възможен момент сръбкинята отново стигна до решителен пробив и на практика сложи точка на спора.

Така в утрешния финален двубой Ана Иванович ще се изправи срещу победителката от втория полуфинал между Сабине Лисицки и Анабел Медина Гаригес, които играят в момента.

Статистиката от двубоя:

Иванович

Петрова

56

1-ви сервис %

61

3

Асове

2

1

Двойни грешки

3

 5/12

Възможности за пробив

 2/4

 70/120

Общо спечелени точки

 50/120

 

Времетраене: 1.28 ч.