По повод 25-годишния юбилей на сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед един друг голям треньор – германецът Отмар Хитцфелд – разкри драматичните мигове на създаването на приятелството между двамата.

„Станахме приятели на 26 май 1999 година. Тогава аз бях загубил. В онзи легендарен финал загубихме с Байерн срещу Манчестър Юнайтед за 102 секунди смятаната вече за сигурна титла в Шампионската лига”, разказва Хитцфелд пред германското списание Шпортбилд.

Байерн водеше с 1:0 до 90-ата минута, отборът беше изпуснал куп голови положения за второ попадение срещу представилия се слабо английски отбор. Но с два гола в добавеното време Манчестър Юн сензационно спечели купата.

„След драмата започна нашето приятелство. На Ноу Камп има един дълъг тунел. Фъргюсън точно излизаше от пресконференцията, когато аз минавах пред вратата”.

„Озовахме се един срещу друг. За миг стояхме и се гледахме. И тогава сър Алекс ме прегърна и ми каза „Съжалявам”. Това е момент, който ще ни свързва винаги”, споделя Хитцфелд.

„Веднъж каза, че една година в Байерн се равнява на пет години в живота. В Манчестър Юнайтед е същото. А той е 25 години начело на този клуб – това е просто неизмеримо”, завърши германският стратег.