Франк Арнесен реорганизира Хамбургер. И то така разтърсващо, че в момента отборът е в дъното на Бундеслигата, заплашен от първо в историята на клуба изпадане.

След като през лятото Арнесен взе десетина нови играчи, сега чака с нетърпение зимния трансферен прозорец, за да се впусне на пазара. Хамбургер няма много свободни средства обаче.

„Ще говоря с треньора по въпроса, може да направим нещо в паузата на полусезона. На треньора му трябват четири-пет седмици да опознае всички играчи и след това ще решим”, каза спортният директор, цитиран от списание Кикер.

Новият треньор Торстен Финк пое Хамбургер преди две седмици. Засега тимът продължава да буксува впървенството, едва се класира напред за Купата на Германия.

Дошлият от Челси Джефри Брума пък получи контузия в адукторите и няма да е на разположение за следващите три мача на Хамбургер. Срещу Байер Леверкузен в предстоящия кръг най-вероятно пък ще играе друг бивш играч на Челси – Майкъл Мансиен.

Трети дошъл от Челси – сърбинът Райкович – отнесе наказание от три мача за удара с лакът и червения картон в последния кръг и също няма да играе в Леверкузен.