С победата си с 1:0 над Олимпиакос Борусия Дортмунд отново е в играта за класиране напред в Шампионската лига. Хиксът на Арсенал и Марсилия дойде добре на плановете на германците.

Мачът с гърците бе скучен, но целта бе първа победа. И Дортмунд я постигна, изигравайки най-слабия си мач досега в турнира.

„Пак ще обясня защо не играхме „звезден футбол”. През последните седмици говорих често за хубав футбол, а после се чувствах зле. Сега това не е така”, каза треньорът Юрген Клоп на пресконференцията.

В предишните си мачове германският отбор игра добре, но взе само една точка от три срещи. Сега тимът е трети с четири точки, с три по-малко от втория Марсилия.

„Много съм доволен от победата, постигната във фантастичната атмосфера на нашия стадион срещу силен противник".

Юрген Клоп направи експеримент като караше играчите да се прегрупират в две схеми – 4-3-3 в атака и 4-5-1 в моментите на отбрана.

„Горе-долу добре стана. С трима дефанзивни халфове тренирахме само веднъж. Не съм давал указания да се намалява газта, всичко беше дисциплинирано, последователно – без глупости. Играхме за резултат”, обобщи треньорът.