Поставеният под номер 4 в основната схема Марин Чилич спечели титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Санкт Петербург (Рус) с общ награден фонд 663 750 долара.

На финала днес младият хърватин срази с 2:1 сета отлично представящия се през последния месец Янко Типсаревич, в отделните части 6/3, 3/6, 6/2.

Двубоят започна отлично за Чилич, който изигра един перфектен първи сет, възползва се от единствената си възможност за пробив, а в собствените си подавания дори не позволи на Типсаревич да стигне до ситуация за връщане на брейка.

Във втората част ролите си размениха и сърбинът бе този, който държеше инициативата, успя да пробие подаването на Чилич и така да изравни резултата.

В заключителния трети сет хърватинът бе значително по-свеж и напълно надигра своя противник, а двата безответни пробива бяха най-малкото, с което се отърва Типсаревич.

Така шансовете  в края на другия месец да видим двама сърби на заключителния Мастърс в Лондон значително намаляха, но това пък е добро дошло за Чилич, който сложи край на сушата от година и половина без трофей.

Статистиката от двубоя:

Чилич

Типсаревич

58

1-ви сервис %

61

3

Асове

4

2

Двойни грешки

2

 3/8

Възможности за пробив

 1/5

 84/162

Общо спечелени точки

 78/162

 

Времетраене: 2.18 ч.