Виктория Азаренка е втората финалистка на шампионата на женската тенис асоциация, който тази година се провежда в Истанбул и е с общ награден фонд 4 900 000 долара.

Това стана факт, след като днес представителката на Беларус без особени затруднения преодоля рускинята Вера Звонарьова с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Въпреки че късно снощи Азаренка води тежка трисетова битка с Марион Бартоли, днес тя излезе на корта напълно свежа и мобилизира и още от първите минути наложи волята си, като изцяло доминираше в първата част.

Вика реализира три от четирите си възможности за пробив, беше изключително стабилна в разиграванията от основната линия, докато Звонарьова изглеждаше някак си примирена и без особено желание за битка в този полуфинален сблъсък.

Картината не се промени особено и във втората част, с една малка разлика, че в нея рускинята спечели един гейм повече, но това бе всичко на което тя бе способна и след 102 минути игра бе принудена да признае поражението си.

Така в утрешния решителен сблъсък за “кралската корона” една срещу друга ще се изправят две от основните претендентки – Петра Квитова и Вика Азаренка, като за победителката, освен лъвския пай от наградния фонд, като гарнитура ще бъде прибавено и второто място в световната ранглиста.

Статистиката от двубоя:

Звонарьова

Азаренка

60

1-ви сервис %

77

3

Асове

0

7

Двойни грешки

3

 2/7

Възможности за пробив

 5/12

 58/129

Общо спечелени точки

 71/129

 

Времетраене: 1.42 ч.