Според германския треньор Отмар Хитцфелд наставникът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън се опасява най-вече от Байерн Мюнхен като противник в Шампионската лига.

„Той каза, че Байерн много му харесват през този сезон и ги разглежда като големия конкурент за победител в Шампионската лига. Фъргюсън се надява да ги избегне като противник възможно най-дълго”, каза Хитцфелд пред вестник Билд.

Двамата наставници са разговаряли около дербито на Манчестър, на което Хитцфелд е присъствал. Германският стратег също оцени високо играта на Байерн.

„В момента те са един от най-добрите отбори в света. Рядко се случва един тим да доминира така и в Шампионската лига, и в първенството. Това се видя срещу Манчестър Сити и Наполи”.

„Юп Хайнкес ще има успех с Байерн, защото има както спортна, така и психоложка и социална компетентност. Той е отборен играч, който взима всички в лодката си.”

„В Байерн социалните ценности са много важни. Човек трябва да е последователен, авторитарен, но и комуникативен. Хайнкес съчетава идеално тези качества”, анализира Отмар Хитцфелд.