Шампионката от тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър се класира за полуфиналите на шампионата на женската тенис асоциация в Истанбул с общ награден фонд 4 900 000 долара.

В решителен сблъсък от т.нар. “Бяла група” австралийката буквално прегази носителката на трофея от Ролан Гарос На Ли с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/0.

Така на практика и последната въпросителна в тази група отпадна, след като Вика Азаренка е убедителна водачка, а след втората си победа Сам Стоусър зае второто място, даващо право за класиране във финалната четворка.

Още от самото начало на днешния двубой австралийката даде ясни индикации, че е готова на всичко за крайния успех и с оглед на показаното на корта той бе повече от заслужен, след като Стоусър бе перфектна във всеки един компонент от играта и напълно превъзхождаше своята опонентка.

Така последният мач от тази група, който е напълно протоколен, ще ни даде възможност да видим в действие и Марион Бартоли (заместила Шарапова) и ще ни позволи да разберем дали Азаренка ще се вложи на 100 % или ще предпочете да съхрани сили за сблъсъка си от полуфиналите.

Статистиката от двубоя:

Стоусър

На Ли

60

1-ви сервис %

59

3

Асове

0

4

Двойни грешки

2

 6/9

Възможности за пробив

 1/4

 60/93

Общо спечелени точки

 33/93

 

Времетраене: 1.07 ч.