Мениджърът на Рома Луис Енрике каза на пресконференцията преди утрешното дерби с Милан, че няма нищо против помощник-треньора на "росонерите" Мауро Тасоти и двамата ще си стиснат ръцете.

На Световното първенство в САЩ през 1994-та на четвъртфинала между Италия и Испания Тасоти счупи носа на Енрике и впоследствие беше наказан от ФИФА за 8 срещи.

"Минаха 17 години, което за съжаление означава, че вече сме със 17 години по-възрастни. Всичко, което се случи на терена тогава, остана там. Знам що за човек е Тасоти, той игра заедно с Франк Рийкард, който пък беше мой началник в Барселона. Знам, че Тасоти съжалява", заяви Енрике, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Относно утрешния мач, треньорът на столичани сподели, че е любопитен как ще се представи тимът му срещу шампиона на Италия.

"Нашата цел остава една и съща – да играем добър футбол. Засега съм доволен от моя отбор, ще видим какво ще направим утре", допълни Енрике.

Утре Рома излиза срещу Милан от 19:00 часа българско време на стадион "Олимпико" в Рим. Съдия на дербито ще бъде Антонио Дамато от Барлета.