Наставникът на Милан Масимилиано Алегри отбеляза на пресконференция преди утрешното дерби с Рома, че "вълците" са един от претендентите за титлата в Италия.

"Рома демонстрира много добър футбол и не заслужаваше да загуби срещу Дженоа.  Това е един млад и качествен състав, а Луис Енрике определено знае как се играе играта", каза Алегри, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

След осем мача в Серия А столичани имат 11 точки и се намират на 9-та позиция във временното класиране. "Росонерите" пък са с 14 точки и ще се надяват градският им съперник Интер да победи Ювентус. При успех срещу "джалоросите" и поражение на "бианконерите" Милан ще изпревари "Старата госпожа".

"Неста ще се завърне в защита, но съмненията относно титулярния състав не ме напускат. Още се колебая между Тайе Тайво и Джанлука Дзамброта за поста ляв бек, а в атака не съм сигурен дали ще заложа на Робиньо или на Антонио Касано. В халфовата линия Марк Ван Бомел може да замени Масимо Амброзини", сподели Алегри.

Първото от двете съботни дербита на Апенините започва в 19:00 часа българско време – Рома срещу Милан на стадион "Олимпико" в Рим.