Агниешка Радванска постигна първа победа на шампионата на женската тенис асоциация (WTA) в Истанбул с общ награден фонд 4 900 000 долара.

В истински трисетов трилър, завършил преди броени минути, шампионката от азиатското турне успя да сътвори впечатляващ обрат срещу Вера Звонарьова за крайното 1/6, 6/2, 7/5.

Началото на двубоя изобщо не предвещаваше подобна драматична развръзка, след като рускинята пое инициативата още от първата минута и буквално прегази своята опонентка за крайното 6/1.

Във втория сет обаче нивото на игра на Звонарьова падна, тя започна значително по-често да допуска непредизвикани грешки, докато Радванска търпеливо разиграваше и успя да възстанови статуквото на корта, печелейки втория сет с 6/2.

Драмата на централния корт на “Синам Ердем Стейдиъм” обаче тепърва предстоеше. В заключителната трета част рускинята отново се пробуди, агресията й от дъното на корта даде резултат и тя успя да поведе с 5/2.

Нещо повече, в осмия гейм, при собствен сервис, Звонарьова стигна до 40:15 и два поредни мачбола, които така и не успя да реализира, а малко по-късно пропусна и трети.

Това естествено нямаше как да не повлия, негативно на рускинята и крайно стимулиращо на Радванска, която с невероятна игра, успя да спечели пет поредни гейма и така да стигне до първия си успех в тазгодишното издание на надпреварата.

Утре, в последния двубой от тази група, Агниешка Радванска ще се изправи срещу вече сигурната полуфиналистка Петра Квитова и при евентуален успех ще се класира за финалната четворка.

Статистиката от двубоя:

Радванска

Звонарьова

67

1-ви сервис %

47

1

Асове

4

1

Двойни грешки

7

 7/10

Възможности за пробив

 7/12

 87/176

Общо спечелени точки

 89/176

 

Времетраене: 2.26 ч.