Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки е на път да приключи участието си на заключителния супер турнир между осемте най-добри тенисистки в Истанбул с общ награден фонд 4 900 000 долара.

Датчанката записа втора поредна загуба в груповата фаза на надпреварата, след като преди минути бе надиграна по категоричен начин от шампионката на Уимбълдън Петра Квитова с 6/4, 6/2.

Както и във вчерашния си сблъсък срещу Звонарьова и днес Возняцки заложи на защитния стил на игра, но срещу напористата чехкиня тази тактика нямаше как да и донесе успех и след 84 минути игра световната номер 1 и за тази година записа ново поражение.

Така ако по-късно тази вечер рускинята Вера Звонарьова успее да победи Агниешка Радванска то със сигурност датчанката ще отпадне от надпреварата и ще се отдаде на заслужена почивка.

От друга страна с изявите си през последните дни Петра Квитова даде сериозна заявка за нещо запомнящо се край Босфора и има реални шансове да измести Мария Шарапова от второто място в ранглистата.

Статистиката от двубоя:

Квитова

Возняцки

59

1-ви сервис %

63

7

Асове

0

3

Двойни грешки

2

 3/4

Възможности за пробив

 0/0

 62/112

Общо спечелени точки

 50/112

 

Времетраене: 1.24 ч.