Международния характер на отборите е фактор, който от доста време създава допълнителни проблеми на клубовете. Разноезичието в съблекалнята е важен въпрос.

Треньорът на Волфсбург Феликс Магат призова на терена да се говори само на немски език. Повод е гръкът Кириакос, който говори само някакъв английски.

„За успеха винаги е по-добре, когато колегите се разбират един друг. Не намирам за уместно всеки от нас да учи английски”, отсече Магат, цитиран от вестник Билд.

В същото време той се подигра на бившия си тим Шалке, заради продажбата на вратаря Мануел Нойер.

„Кому са нужни парите на Байерн, след като с Нойер може да стигнеш в Шампионската лига. Там ще се изкарат повече пари, отколкото дават от Мюнхен."

„Аз бих опитал с Нойер през този сезон да спечеля титлата. Ако Нойер играеше в Шалке, в момента щяха да имат повече точки и да са фаворит за отличието”, каза Магат.

На практика той изгради днешния състав на Шалке, който спечели Купата на Германия и сега е в челото на класирането. Въпреки че тимът под негово ръководство биеше наред в Шампионската лига, слабото представяне в първенството доведе до уволнението му.