Договорът на Тим Вийзе с Вердер изтича в края на този шампионат. Клубът е в лошо финансово положение и не може да предложи солиден нов контракт на вратаря.

„Искам да имам сигурност в планирането. Няма да чакам до края на сезона. Мисля, че ще проведем преговорите преди зимната пауза”, каза Вийзе.

„Мениджърът ми със сигурност ще намери топ клуб за мен. В случай, че главата Вердер приключи”, продължи вторият вратар на Германия.

Тим Вийзе е любимец на феновете на Вердер и вероятно с удоволствие ще остане в отбора, ако му предложат добри условия. А това зависи и от класирането в края на сезона.

„Важно е освен това ключовите хора като Клаудио Писаро и Клеменс Фриц да останат. А също да дойдат добри нови играчи и треньорът Томас Шааф да остане”, завърши Вийзе.

29-годишният вратар пази вече седма година за Вердер, преди това бе играч на Кайзерслаутерн. Той има 173 мача в Бундеслигата на вратата на тима от Бремен, както и пет участия в националния отбор на Германия, където в момента е резерва на Мануел Нойер.