Една от супер фаворитките за титлата Виктория Азаренка започна с летящ старт кампанията си в тазгодишното издание на заключителния шампионат на женската тенис асоциация в Истанбул.

В среща от т.нар. “Бяла група” тенисистката от Беларус буквално прегази шампионката от Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър с 6/2, 6/2 само за 78 минути игра.

Още от първите минути на срещата Азаренка успя да изземе инициативата, успя да реализира две от осемте си възможности за пробив, а от своя страна дори не даде възможност на австралийката да стигне до брейк и напълно резонно стигна до категоричното 6/2.

Сценарият на втория сет бе абсолютно аналогичен с предходния, като световната номер 4 успя да си осигури набързо комфортна преднина от 5/2 и въпреки канските усилия на Стоусър в заключителния осми гейм, в който тя отрази три мачбола, неизбежното се случи и след ново 6/2 Азаренка стигна до крайната победата.

Така с убедителния си успех днес Виктория Азаренка успя да оглави класирането в своята група и вероятно само с още една победа ще успее да си осигури едно от първите две места в края на груповата фаза.

Статистиката от двубоя:

Азаренка

Стоусър

74

1-ви сервис %

57

0

Асове

2

2

Двойни грешки

4

 4/11

Възможности за пробив

 0/1

 59/98

Общо спечелени точки

 39/98

 

Времетраене: 1.18 ч.