Днес продължава надпреварата между осемте най-добре представили се тенисистки за сезона, които ще определят шампионката на WTA във финалния супер турнир в Истанбул с общ награден фонд 4 900 000 долара.

Вчерашните три сблъсъка на централния корт на супер модерния “Синам Ерден Стейдиъм” предложиха много емоции и качествен тенис, като се надяваме днешните двубои да продължат тази тенденция.

Шоуто ще открият Саманта Стоусър и Виктория Азаренка, като австралийката е в леко неблагоприятна ситуация, тъй като изигра късно снощи своя първи сблъсък край Босфора.

Добрата новина за шампионката от US Open е, че снощи тя постигна важна победа в два сета над Мария Шарапова и направи важна крачка към класирането си на полуфиналите.

Вторият сблъсък от днешната програма противопоставя Мария Шарапова на На Ли, като рускинята, която почти всички сочеха за една от основните претендентки за титлата, ще търси задължителен успех над китайката, ако иска да запази шансове за класиране в следващата фаза.

Последният мач от програма ще противопостави световната номер 1 Каролине Возняцки на Вера Звонарьова. Това е двубой от т.нар. “червена група”, в която Возняцки и Квитова вече имат по една победа, докато Звонарьова и Радванска претърпяха поражение в първите си двубои.

Ето и програмата за днес:

час централен корт
   
17.00 ч. Саманта Стоусър
  Вика Азаренка
   
следва Мария Шарапова
  На Ли
   
следва Каролине Возняцки
  Вера Звонарьова