Саманта Стоусър постигна изненадващо убедителна победа на старта на кампанията си в тазгодишното издание на шампионата на женската тенис асоциация (WTA), който се провежда в Истанбул.

В първи мач от т.нар. “Бяла група” шампионката от Откритото първенство на САЩ се наложи с 2:0 сета над една от фаворитките за спечелването на надпреварата Мария Шарапова, в отделните части 6/1, 7/5.

Австралийката започна вихрено двубоя, реализира два безответни пробива, а от своя страна бе безгрешна в собствените си сервис геймове и набързо затвори първия сет след многозначителното 6/1.

Във втората част Шарапова се опита да обърне негативния развой на срещата, поизчисти малко от непредизвиканите си грешки, мощните й удари от основната линия започнаха да намират очертанията на корта и ето че резултатът не закъсня.

Рускинята дръпна с 3/0 и дори имаше три възможности за нов пробив в подаването на австралийката, но точно в този момент Стоусър сякаш се преобрази и не само че спаси гейма си, но изравни за 3/3, а след пробив в последния възможен момент стигна и до крайния успех.

Така австралийката сложи край на серията от девет последователни загуби срещу Шарапова и направи важна крачка към класирането си на полуфиналите в турнира.

Статистиката от двубоя:

Стоусър

Шарапова

74

1-ви сервис %

59

0

Асове

4

0

Двойни грешки

6

 4/6

Възможности за пробив

 1/7

 68/119

Общо спечелени точки

 51/119

Времетраене: 1.34 ч.