Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки стартира с измъчена победа участието си на заключителния супер турнир между осемте най-добри тенисистки за сезона, който се провежда в Истанбул.

В среща от “червената група” датчанката трябваше да заличава сет пасив преди да стигне до крайната победа над Агниешка Радванска с 5/7, 6/2, 6/4.

Двубоят предложи множество зрелищни разигравания и бе изпъстрен с инфарктни обрати, като в неговия край по-щастлива бе световната номер 1, която с успеха си днес направи важна крачка към първото място в подреждането и в края на сезона.

Иначе днес Радванска влезе по-мобилизирано в срещата и след ранен пробив поведе с 4/2, но в този момент необяснимо защо тя предостави инициативата на своята съперничка, която успя да обърне резултата до 5/4 в своя полза.

В десетия гейм Возняцки дори стигна до три поредни сетбола, но за пореден път демонстрира колебание в подобни ситуации и не само че пропиля великолепната възможност, но в последствие позволи на Радванска да измъкне сета след 7/5.

Интрига във втората част имаше само до 2/2, след което датчанката влезе в серия от четири поредни гейма и на практика възстанови статуквото на корта.

В заключителния трети сет Возняцки поведе с 4/2, но Радванска изравни в осмия гейм, за да се стигне до нови два поредни гейма в полза на световната номер 1, с което тя сложи точка на този толкова оспорван сблъсък.

Статистиката от двубоя:

Возняцки

Радванска

55

1-ви сервис %

64

3

Асове

1

1

Двойни грешки

0

 7/13

Възможности за пробив

 5/7

 101/190

Общо спечелени точки

 89/190

 

Времетраене: 2.40 ч.