За първи път през този сезон Байерн загуби – с 1:2 при гостуването на Хановер. В клуба обвиниха противниковите играчи и съдията.

Президентът на Байерн Ули Хьонес нападна остро футболистът на Хановер Пинто. Според боса той е провокирал скандала, довел до изгонването на Боатенг. 

„Страшен скандал е как този симулира от години. Мястото му е в Холивуд”, избесня Хьонес.

„Чисто и просто това беше неправилен червен картон. Шулц беше толкова замесен колкото и Боатенг. Или за двамата жълти картони, или червени. Но и за двамата. А съдията мери с различен аршин”, коментира треньорът на Байерн Юп Хайнкес.

Според него съдията Фридрих се е повлиял фатално от четвъртия рефер.

„Съдията се повлия от четвъртия рефер, тука той решаваше. Преди това той стоеше пред нашата скамейка, помолих го да се помести. Той обаче не помръдна, а после явно се реваншира за забележката ми”, иронично подхвърли Хайнкес.

Байерн обаче навлиза в тежестта на дългия сезон. Първо приключи серията от десет поредни победи, после тази без допуснат гол. А в последните си четири мача отборът има само една победа.

"Атмосферата в Хановер беше гореща - ние бяхме концентрирани, играхме добре и заслужавахме поне точка. Доволен съм от мача. Ще излезем по-силни от този мач, той няма да ни обърка", завърши с оптимизъм Юп Хайнкес.