Без победа в първия си мач стартира новият треньор на Хамбургер Торстен Финк. Той дебютира с 1:1 на свой терен срещу Волфсбург в наситен с много голови положения интересен мач,  при който домакините получиха гол 65 секунди след първия съдийски сигнал.

Хамбургер обаче се отлепи от последното място в Бундеслигата. С актив от осем точки отборът остави Фрайбург зад себе си. Феликс Магат и Волфсбург пък продължават с неубедителното си представяне и в момента са на 11 място с 13 точки.

Мачът започна зле за Хамбургер, когато след една нескопосано изчистена топка Волфсбург направи контраатака. Окс напредна по дясното крило и вдигна добре, Манджукич бе оставен непокрит и с глава откри – 0:1 във 2-ата минута.

Домакините имаха нужда от известно време, за да преодолеят този неочакван за тях старт. Волфсбург играеха прибрано и опитваха да контраатакуват.

След като се „поокопитиха” Хамбургер създадоха няколко положения. В 10-ата минута Тьоре пропусна отблизо, пращайки топката в аут. След това Вестерман изведе Гереро, но и той бе неточен в последния удар.

Най-чистото положение пропусна Петрич, когато оставен сам на точката на дузпата не успя да вкара гол. До почивката гол не падна и гостите се оттеглиха с гол аванс.

След нея натискът на Хамбургер стана още по-силен, напрежението пред несигурния вратар на Волфсбург Беналио не стихваше. И в 56-ата минута Петрич взриви стадиона – Гереро и Качар размениха двойно подаване, топката стигна в нападателя, който изравни – 1:1.

Минути след това Марсел Янзен можеше съвсем да обърне развоя на срещата, но този път Беналио се намеси убедително и спаси. Мачът бе изключително интересен, в 61-ата минута гостите можеха да излязат отново напред в резултата, но вратарят Дробни спаси блестящо удар на Манджукич.

Това положение отново обърна съотношението на терена, в следващите минути Волфсбург бе по-активния отбор. В 71-ата минута Кирякос стреля с глава, Петрич изби от голлинията, а добавката на Треш мина в аут.

До края темпото се поуспокои, бяха направени четири смени и двата отбора гледаха вече да не загубят мача. Така интересната среща завърши с пречещо и на двата тима реми, което обаче бе заслужено.