Наставникът на Ювентус Антонио Конте заяви на пресконференция, че може да направи някои промени в тима за предстоящия мач с Дженоа. Треньорът на "бианконерите" все още не определил схемата, с която ще излезе утре, като вариантите са 4-4-2 и 4-1-4-1, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

"Не е важна системата, а духът на футболистите. Все пак съм доволен, че тази година отборът има такива полузащитници, които ми позволяват да променям начина на игра", каза Конте, цитиран от сайта.

42-годишният мениджър сподели още, че ще реши в последния момент дали да заложи на Джанлуиджи Буфон и Артуро Видал, които се оплакваха от травми през седмицата.

"Имаме три срещи в много кратък времеви период, така че ще следя ситуацията с контузиите внимателно, преди да вземам каквито и да било решения. Все още не знам дали срещу Дженоа ще пусна Марсело Естигарибиа от самото начало. Същото се отнася и за Елжеро Елиа, но и двамата се представят добре в тренировките, така че съвсем скоро ще получат шанс за изява", сподели още Конте.

Утрешното домакинство на Ювентус срещу "грифоните" е от 21:45 часа българско време. Вчера беше обявено, че съдия на мача ще бъде Андреа Ромео от Верона.