Този уикенд предстои да се проведе надпреварата за Голямата награда на Малайзия – 17-ти кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

Миналия уикенд на “Филип Алънд” Кейси Стонър си осигури шампионската титла в кралския клас с петата си поредна победа пред родна публика, но интригата около второто и третото място в шампионата изглежда доста заплетена.

За щастие през седмицата долетяха добри новини, че операцията на пострадалата ръка на Хорхе Лоренцо е била успешна и той ще се възстанови напълно, но със сигурност няма да може да го видим тази неделя на “Сепанг”.

Това естествено подхранва някакви смътни надежди у Андреа Довициозо, че той може да се пребори да бъде подвластник на съотборника си Кейси Стонър в крайното генерално класиране, но по-вероятно е италианецът да съсредоточи всички усилия около атаките на преследващия го Дани Педроса.

Още в понеделник в Малайзия първи пристигнаха от екипа на “Дукати”, които по принцип винаги са се представяли успешно в Малайзия, но този сезон Валентино Роси и Ники Хейдън нямат особени поводи за радост, което пък ще ги мотивира допълнително най-накрая да загатнат, че “скудерията” вижда светлината в края на тунела.

Утре преди обяд ще се проведат свободните тренировки, в събота квалификациите, а в неделя е самото състезание.

Класирането до момента:

пилот отбор точки
1. Кейси Стонър Репсол/Хонда 325
2. Хорхе Лоренцо Ямаха 260
3. Андреа Довициозо Репсол/Хонда 212
4. Дани Педроса Репсол/Хонда 208
5. Бен Спийс Ямаха 156
6. Марко Симончели Хонда/Гресини 139
7. Валентино Роси Дукати 139
8. Ники Хейдън Дукати 132
9. Колин Едуардс Ямаха Тех 3 109
10. Хироши Аояма Хонда/Гресини 94