Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на международния тенис турнир за купа “Кремъл” в Москва с общ награден фонд 721 000 долара.

В последна среща от осминафиналната фаза на надпреварата българката отстъпи с 0:2 сета пред представителката на домакините Светлана Кузнецова, в отделните части 5/7, 5/7.

Двубоят започна многообещаващо за пловдивчанката, която постигна ранен пробив за 2/0, но още в ответния гейм рускинята стигна до рибрейк, а в последствие без проблеми изравни за 2/2.

Последваха минути, в които сервиращите имаха предимство, но в 11-ия гейм Цвети за втори път загуби  подаването си, което се оказа решаващо за изхода на първия сет.

Развитието на втората част бе аналогично с това на предходния, с тази разлика, че този път Кузнецова дръпна с ранен пробив, а Цвети изравни, но за съжаление завършекът бе абсолютно идентичен и след нов пробив в последния възможен момент двукратната победителка в турнири от Шлема сложи точка на спора.

С тази загуба на практика настоящият сезон-2011 приключи за Цвети Пиронкова, като има голяма вероятност тя да загуби статута си на тенисистка от топ 50 в края на годината.

Статистиката от двубоя:

Кузнецова

Пиронкова

64

1-ви сервис %

54

2

Асове

1

1

Двойни грешки

1

 4/8

Възможности за пробив

 2/5

 82/153

Общо спечелени точки

 71/153

Времетраене: 1.53 ч.