Поставената под номер 1 в основната схема Виктория Азаренка започна с чиста победа кампанията си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Люксембург с общ награден фонд 220 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата представителката на Беларус срази с 2:0 сета чехкинята Барбора Захлалова Стицова, в отделните части 6/2, 6/4.

Въпреки че страдаше от контузия през последните седмици, днес Азаренка започна двубоя си на високи обороти от самото начало и в първата част реализира три от седемте си възможности за пробив за крайното 6/2.

Във втория сет мачът бе значително по-равностоен, но световната номер 3 все пак имаше достатъчен контрол върху случващото се на корта и след малко повече от час и половина игра успя да си осигури мястото в следващия кръг от надпреварата.

Напред в Люксембург продължава и бившата номер 1 в света Ана Иванович, която по-рано днес отстрани с 2:0 сета Вържини Разано, докато изненада поднесе Анастасия Севастова, която изхвърли от турнира четвъртата в схемата – Флавия Пенета.

Резултатите от днес:

Люксембург
 I кръг:
Анастасия Севастова 6 6
Флавия Пенета 3 2
Симона Халеп 6 7
КИмико Дате 4 5
Ана Иванович 7 6
Вържини Разано 6 4
Бибиан Шууфс 2 6 6
Анжелик Кербер 6 2 1