Байер Леверкузен приема днес Валенсия в мач от Шампионската лига. При победа шансовете за класиране напред ще се увеличат.

А натискът върху треньора Робин Дут ще намалее. Отборът му не върви добре в първенството, наставникът е затрупан с критики.

„Учудва ме най-вече ожесточеността на критиката. Не мога да я пренебрегна ей така и да кажа, че няма да коментирам. Имам си отговорности, но имам и отбор зад мен, както и семейство”, избухна полуиндиецът на пресконференцията преди срещата.

Байер има три точки в групата, с една повече от испанците. Ако не победи отборът ще намали шансовете си за класиране. Лидер и фаворит в групата е Челси.

„Мачът е нещо като финал за нас. Целта ни е второто място в групата и ако победим Валенсия ще сме направили голяма крачка за постигането й”, допълни Дут.

Валенсия игра без особен успех с германските отбори. Отборът е спечелил само един от девет сблъсъка с тимове от Германия в Шампионската лига.

Най-голямата загуба в евротурнирите Валенсия записа на германска земя – през 1993 година гостуване на Карлсруе (с Оливер Кан на вратата) завърши с катастрофалното 7:0.

Последната победа на Байер Леверкузен над испански отбор пък е впечатляваща – 3:0 над Реал Мадрид през 2004 година.