Наставникът на Милан Масимилиано Алегри предупреди своите футболисти да не подценяват БАТЕ Борисов, ако искат да се класират на първо място в група "Н" на Шампионската лига.

Утре "росонерите" домакинстват на беларуския шампион от 21:45 часа българско време. До момента грандът от Милано е спечелил 4 точки, колкото има и другият фаворит в групата – Барселона.

"Трябва да победим БАТЕ, ако искаме да завършим първи в класирането. Тук не става въпрос само за престиж, а за възможността да избегнем победителите от останалите групи. Затова нека първо да бием БАТЕ, а после да мислим за Барселона", каза Алегри, цитиран от сайта Football-Italia.net.

През уикенда Милан победи Палермо с 3:0 в мач от Серия А. Головете за успеха отбелязаха Антонио Ночерино, Робиньо и Антонио Касано. С играта си срещу сицилианците особено добро впечатление направи Алберто Акуилани.

"Робиньо притежава невероятни качества. Акуилани е класен футболист и признавам, че игра много добре в събота, но все още не се е приспособил напълно към отбора. Все още не съм решил с кои 11 ще изляза срещу БАТЕ, тъй като трябва да проверя какво е състоянието на Кларънс Зеедорф, Тиаго Силва и Марк ван Бомел. Единственият, който може да бъде сигурен, че ще попадне в утрешния титулярен състав, е вратарят Кристиан Абиати", допълни Алегри.