Анди Мъри за втора поредна година грабна титлата от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара.

Това стана факт, след като днес във финалния двубой британецът срази с 2:0 сета Давид Ферер (Исп), в отделните части 7/5, 6/4, като по този начин успя да се изкачи и до третото място в световната ранглиста.

След фиаското си на “Роджърс къп” в Канада преди повече от два месеца, Анди Мъри влезе в невероятна серия като от 26 двубоя успя да спечели 25, а единствената му загуба през този период бе на полуфинала на US Open, където отстъпи пред Рафа Надал.

Днес в Шанхай “шотландския боец” за пореден път демонстрира, че се намира в отлична спортна форма, като с много стабилна игра и невероятна воля за победа той успя да пречупи коравия си съперник, спечелвайки петата си титла за сезона и общо осма от престижната серия.

Впечатляващият хеттрик от турнирни победи в Далечния Изток несъмнено изстрелва Мъри като топ фаворит за спечелването на финалния Мастърс, което няма как да не радва домакините от Лондон и да ги кара още от сега доволни да потриват ръце.

Статистиката от днешния финал:

Мъри

Ферер

53

1-ви сервис %

44

7

Асове

1

4

Двойни грешки

4

29

Непердизвикани грешки

30

24

Уинъри

12

 4/9

Възможности за пробив

 2/4

Времетраене: 1.46 ч.