След поредния убедително спечелен мач в Байерн са носени на вълната на ентусиазма. 4:0 срещу Херта, три гола за първите тринадесет минути, изпуснати още толкова положения, пет точки на върха в класирането – всичко в полза на мюнхенския клуб.

„След паузата за националните отбори успяхме отново да се фокусираме в Бундеслигата. Направихме страхотен старт в срещата, ако се налагаше, можеше да вкараме още”, каза треньорът Юп Хайнкес.

Байерн наистина пощади съперника си, в чийто редици е пълно с бивши кадри на клуба. Треньорът Бабел и футболистите Крафт, Лел, Отл – всички ляха почетени с букети от босовете на Байерн преди мача и с бурни овации от публиката.

„В момента играем футбол, който не се вижда всеки ден. Не само Рибери правеше играта, но и Боатенг, Швайнщайгер, Кроос. Но да не хваля отделни играчи – целият отбор заслужава похвала”, допълни Хайнкес.

Авторът на два гола Марио Гомес, който вече има десет попадения в първенството, пък е убеден в успеха на отбора в края на сезона.

„Ако продължаваме да играем така ще станем шампиони. За нас е обичайно да играе всеки три дни важни мачове – дали в първенството, Шампионската лига или в националния отбор”, каза Гомес.