Днес като треньор на пейката на Хамбургер срещу Фрайбург ще седне спортният директор Франк Арнесен. Той тренира отбора в последните дни на треньорската криза и ще води мача срещу Фрайбург.

„Това е супер. Супер е обаче и че го правя за първи и последен път. Предпочитам да съм си спортен директор”, каза реформаторът в разговор с вестник Билд ам Зонтаг.

Арнесен вече веднъж е бил треньор – преди 20 години той замества за 6 мача Боби Робсън, който отсъства от Айндховен поради болест. Спечелил е всичките шест.

Хамбургер няма треньор от месец и е на последно място в Бундеслигата. От понеделник започва новият – Торстен Финк, който напусна Базел и Шампионската лига за да поеме отбора.

„Той е правилният треньор. Защото има философия, отборен играч е, така да се каже. Освен това притежава голяма страст в работата”, доволен е Арнесен.

„До уволнението на Йонинг не се занимавах с треньорски въпрос. След това имах списък с 60-70 имена, но трябваше да проуча внимателно. Исках най-добрият и го намерих”.

В същото време големият стратег Отмар Хитцфелд, който тренира Финк 5 години в Байерн, изказа увереност, че младият треньор ще изведе тима нагоре.

„Твърдо съм убеден, че ще ги спаси от изпадане. Още когато беше играч виждах, че Финк мисли като треньор и знаех, че ще има успех в тази професия”, каза Хитцфелд пред вестник Билд.