Тази вече има много интересен мач в Бундеслигата. Вторият в класирането отбор на Вердер приема шампиона Борусия Дортмунд. Три точки разделят двата тима.

Младата звезда на гостите Марио Гьотце е под въпрос за срещата. Той получи травма докато беше с националния отбор на Германия и треньорът Клоп ще решава в последния момент дали да го пуска.

Същото се отнася и за поляка Пишчек. При бранителя Шмелцер е ясно, че няма да вземе участие в срещата заради контузия.

При Вердер голямата липса е вратарят Тим Вийзе, който изтърпява наказание. Топнападателят Клаудио Писаро пък се завърна едва снощи от Перу, където игра за националния тим.

„Този вариант изобщо не ни уреждаше. За Писаро това не е ново, но ще му е трудно. Сега той ще трябва да използва максимално времето за възстановяване. Той е изключително важен за нас и го знае”, каза на пресконференция треньорът на Вердер Томас Шааф.

През този сезон 33-годишният нападател вкара вече 6 гола в седем мача в първенството. С негова помощ Вердер се надява да продължи да нанася поражения на Борусия Д.

Досега те са 39 – срещу никой друг отбор Дортмунд не е падал толкова често. През миналия шампионат двата тима си размениха по една победа.