Новият треньор на Хамбургер е Торстен Финк. Той се отказа от поста си в Базел, с който играе с голям успех в Шампионската лига, за да поеме последния в Бундеслигата.

„Не бих го направил за всеки отбор. Но Хамбургер е топ-клуб – вярвам в силите ни, няма да изпаднем. Трябва бързо да напуснем последните места. Динозавърът си е динозавър”, каза Финк в интервю с вестник Билд.

Хамбургер е единственият отбор, който не е изпадал никога от Бундеслигата. След мащабните реформации на Франк Арнесен от лятото обаче сериозно затъна.

Финк подписа вчера договор до лятото на 2014 година. Той ще поеме отбора от понеделник – в неделя на пейката срещу Фрайбург ще стоят Арнесен и досегашният помощник-треньор.

„Можем само да се възползваме от последното място – щеше да ми е по-трудно да започна като водач в класирането.Винаги има напрежение. Играх в Байерн и знам как се върти футболната планета”, коментира Торстен Финк.

Той спечели с Байерн четири пъти титлата, три пъти Купата на Германия, а през 2001 година и Шампионската лига. Като треньор той води досега Залцбург, Инголщад и Базел.

Хамбургер ще плати на швейцарския клуб 650 000 евро веднага, сумата ще нарасне до 1 милион при определени успехи.

При раздялата с футболистите на Базел треньорът се разплакал в съблекалнята. Той държал кратка емоционална реч.