Предпоследният за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” – този в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара, навлиза в заключителната си фаза, като днес предстоят да се изиграят четвъртфиналните битки от надпреварата.

Първи на централния корт ще излязат Давид Ферер и Анди Родик, като испанецът вече е освободен от напрежението, след като си гарантира мястото в Лондон и може да се съсредоточи изцяло върху своя голям удар в турнирите от тази престижна категория.

След отпадането на Рафаел Надал и Томаш Бердих пред Ферер се отварят отлични шансове за първа титла от Мастърс сериите, но за целта първо трябва да преодолее съпротивата на вдъхновения американец.

Вторият двубой от днешната програма в Шанхай ще противопостави Кей Нишикори на Александър Дългополов, като тук определено трудно може да се посочи отявлен фаворит, но като че ли украинецът има по-солидните аргументи за крайния успех.

За вечерната сесия са предвидени двубоите на Флориан Майер с Фелисиано Лопес и на Анди Мъри с Матю Ебдън.

След изненадващата си победа вчера над Рафаел Надал, днес германецът ще има възможността да премери сили с друг испанец и ако успее да повтори играта си отпреди 24 часа нищо чудно да намери място във финалната четворка.

Разбира се последният сблъсък го оставяме без особен коментар, тъй като всичко друго освен чиста победа за “шотландския боец” би било нова “бомба” в надпреварата.

Ето и програмата на двубоите за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Стейдиъм
  четвъртфинали:
9.00 ч. Анди Родик
  Давид Ферер
следва Ал. Дългополов
  Кей Нишикори
не преди Флориан Майер
13.00 ч. Фелисиано Лопес
не преди Анди Мъри
15.00 ч. Матю Ебдън