Тази неделя пистата “Филип Айлънд” ще е домакин на 16-ия старт от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП, където ще се проведе надпреварата за Голямата награда на Австралия.

Основният въпрос, който терзае всички приятели на високите скорости е, дали лидерът в генералното класиране Кейси Стонър ще успее да си осигури титлата два кръга преди края на сезона.

За целта местният любимец ще трябва да спечели с 10 точки повече от основния си конкурент и настоящ световен шампион Хорхе Лоренцо, което с оглед на поизравнените им възможности напоследък си изглежда доста трудна задача.

Самият Кейси сподели, че шансовете му да предреши шампионата още тази неделя не са много големи, но основната задача пред аса на “Репсол Хонда” е да направи поредната стъпка към заветната цел.

От друга страна Стонър е неизменен победител на това трасе от 2007 година насам, което допълнително повишава самочувствието му и със сигурност кара “кенгурата” да мечтаят за пети пореден триумф.

Как ще се развият събитията и кой ще е големият победител ще разберем в неделя, а до тогава без съмнение ни предстоят доста напрегнати тренировъчни и квалификационни сесии.

Класирането до момента:

  пилот мотор точки
1. Кейси Стонър Хонда 300
2. Хорхе Лоренцо Ямаха 260
3. Андреа Довициозо Хонда 196
4. Дани Педроса Хонда 195
5. Бен Спийс Ямаха 156
6. Валентино Роси Дукати 139
7. Ники Хейдън Дукати 123
8. Марко Симончели Хонда 119
9. Колин Едуардс Ямаха 98
10. Хироши Аояма Хонда 94