Поставеният под номер 2 в основната схема Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара.

В среща от третия кръг на надпреварата британецът трудно отстрани с 2:1 сета швейцареца Станислас Вавринка, в отделните части 6/4, 3/6, 6/3 и така записа 12-та поредна победа в рамките на по-малко от месец.

Днешният сблъсък на централния корт предложи равностойна и оспорвана игра в първите две части, като двамата тенисисти си поделиха надмощието, но в заключителния трети сет Мъри набързо поведе с 5/0 и почти си осигури крайния успех.

Точно в този момент обаче Вавринка успя да повиши нивото си на представяне и да спечели три последователни гейма, но за впечатляващ обрат силите му не стигнаха и така след малко повече от два часа игра втората ракета на Швейцария напусна надпреварата.

Така Мъри продължава успешно защитата на титлата си в Шанхай и се приближава все повече до третото място в световната ранглиста, като следващият му съперник ще бъде или Жил Симон, или Матю Ебдън.

Резултатите до момента:

Шанхай
III кръг:
Кей Нишикори 7 4 6
Сантяго Хиралдо 6 6 3
Ал. Дългополов 5 6 6
Бърнард Томич 7 1 0
Давид Ферер 1 7 6
Хуан Карлос Фереро 6 5 2
Анди Родик 6 6
Николас Алмагро 3 4