Германия се класира убедително за Евро 2012 – с десет победи от десет мача. Всички говорят за титла, но треньорът Йоахим Льов не харесва това.

„Трябва да се концентрираме върху силните ни страни, да работим последователно. Няма какво да се разхождаме наоколо и да казваме „Вижте ни кои сме ние”. Трябва да сме реалисти: ние сме един от пет-шест кандидати за титлата. Ни повече, ни по-малко”, каза треньорът пред вестник Билд.

„Трябва да работим върху баланса в играта ни, това испанците го правят отлично. Нападателният футбол е важен, но и цялата игра в отбрана е важна. Имаме да работим тук, за да сме най-отпред на европейското”.

„Предимството ни е, че имаме много алтернативи в кадрови план. Разполагаме с широка основа и конкуренция. Затова и сме по-силни отпреди пет години, или от Евро 2008 – затова имаме и по-големи шансове да изпълним мечтата си за титла”, анализира Льов.

„Сега можем да се измъкваме и от трудни ситуации. Играчите имат повече самочувствие, приемам по-добре ударите и се връщаме към нашата игра след тях”, завърши Льов.