Изключително интригуващи сблъсъци са заложени в днешната програма на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара.

Шоуто на централния корт в китайския мегаполис ще открият испанецът Николас Алмагро и бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Родик.

Американецът успя да охлади ентусиазма на нашия Григор Димитров в миналия кръг, но днес срещу него ще застане нахъсаният испанец, който ще се опита да се възползва максимално от изненадващата загуба на Цонга и да заеме осмото място, даващо последната квота за Лондон.

Не по-малко интересно ще е и след това, когато ще станем свидетели на поредния изцяло испански сблъсък, противопоставящ друг бивш водач в класацията на професионалистите Хуан Карлос Фереро на Давид Ферер.

Следващите два двубоя на най-голямата тенис арена в Шанхай са запазени за основните претенденти за титлата – Анди Мъри и Рафа Надал.

След като Дмитрий Турсунов се отказа вчера поради контузия, днес де факто Анди Мъри ще направи своя тазгодишен дебют в надпреварата, като негов съперник ще бъде Станислас Вавринка, а световният номер 2 Рафа Надал ще има за противник в третия кръг германеца Флориан Майер.

Като последен мач от тази вълнуваща осминафинална фаза от надпреварата е предвиден сблъсъкът между Томаш Бердих и Фелисиано Лопес.

Бердих вчера нямаше особени затруднения срещу сънародника си Радек Щепанек, докато испанецът води истинска трисетова битка с американеца Алекс Богомолов.

Ето и програмата на по-интересните двубои за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Стейдиъм   Грандстенд
7.30 ч. Анди Родик 7.30 ч. Ал. Дългополов
  Николас Алмагро   Бърнард Томич
следва Давид Ферер следва Сантяго Хиралдо
  Хуан Карлос Фереро   Кей Нишикори
не преди Анди Мъри следва Жил Симон
10.30 ч. Станислас Вавринка   Матю Ебдън
не преди Рафа Надал    
13.00 ч. Флориан Майер    
не преди Томаш Бердих
15.00 . Фелисиано Лопес